Cauta

duminică, 3 iulie 2011

Nucile si ultima descoperire



Consumate dupa fiecare masa, nucile ,
impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi mentin arterele flexibile, inima sanatoasa 
si previn aparitia atacului vascular cerebral,
arata un studiu realizat de cercetatorii americani
de la Barcelona ’s Hospital Clinico,
publicat "American College of Cardiology ".
Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc 
sa consumati nuci, mai ales dupa o masa bogata in grasimi,
pentru a atenua efectele negative asupra organismului.
Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline.
Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti,
jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului,
iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat.
Participantii la studiu au primit  zilnic, timp de o saptamana,
doua portii de salam,bogat in grasimi si branza.
La una dintre portii, cercetatorii au adaugat
cinci lingurite de ulei de masline, 
iar la cealalta, miezul a opt nuci.
Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile
au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere, care apar brusc
dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp,
favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul bolilor de inima 
si al atacului vascular cerebral.
Spre deosebire de uleiul de masline,
nucile  ajuta  in plus si la mentinerea elasticitatii 
si flexibilitatii arterelor,
indiferent de nivelul colesterolului.
Nucile trateaza tulburarile de ritm cardiac.
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci
este benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac.
Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca
absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci 
inlatura efectele grasimilor saturate din dieta,
pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline,
nu are acest rol ," afirma Robert Vogel , 
profesor la  University of Maryland , Baltimore.
Consumul de grasimi saturate,  intrerupe producerea de oxid nitric 
de catre "captuseala" arterelor, necesar pentru mentinerea flexibila
a vaselor de sange.
Nucile mai contin antioxidanti si arginina, un aminoacid,
folosit de organism pentru a produce oxidul nitric.
Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor animali,
in cazul persoanelor  cu dieta vegetariana .
Nucile si alunele  contin cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru,
potasiu si proteine. 
In combinatie cu paine, cereale si leguminoase , nucile si alunele furnizeaza 
gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu