Cauta

miercuri, 29 septembrie 2010

CURIOZITATI ALIMENTARE





  CURIOZITATI    ALIMENTARE


 
Stiati ca doua pastile cu ulei de peste 
zilnic
 impulsioneaza creierul copiilor
 sa se dezvolte
 in trei luni cat s-ar dezvolta in trei ani?

 Un studiu realizat de cercetatori italieni
 asupra populatiilor din sudul Europei 
arata ca exista o proportie inversa
 intreCate ceva despre ceapa
 frecventa utilizarii cepei in alimentatie 
si riscul de aparitie al mai multor forme 
de cancer:
 bucal, esofagian, colo-rectal, 
 de san, ovarian, de prostata, renal.
La fel ca usturoiul si prazul, ceapa
 prezinta capacitatea
 de a acumula seleniu din sol,
 o substanta protectoare impotriva 
aparitiei cancerului.
 Consumul de ceapa
 (cel putin jumatate de ceapa  pe zi)
 a fost asociat, intr-un alt studiu 
 cu o reducere de cel putin 50%
 a riscului de aparitie a cancerului
 de stomac,
 dar si cu o reducere semnificativa
 a incidentei cancerului de san.

 Sucul de morcov
 este un pretios ajutor al celor 
care sufera de digestie dificila
 sau lipsa poftei de mancare. 
Morcovul este bogat in substante 
anti-oxidante 
ca
 vitamina A, dar si alte vitamine 
si minerale,
 atat de necesare organismului . 
O cura de zece zile cu
 suc proaspat 
cicatrizeaza ranile 
facute de ulcer si imbunatateste
 vederea,
 mai ales a celei pe timp de noapte.

 Un consum moderat de bere
 poate imbunatati functiile 
sistemului cardiovascular.Wallpaper Originea bere Carlsberg

 Sunt mai mult de 20 000
 de feluri de bere?

 Singurul aliment ce nu se
 deterioriaza
 este mierea.


                  
       
 Consumul zilnic a trei
 cesti de cafea 
sau a sase cesti de ceai
 Imbunatateste
capacitatea de memorare 
a femeilor in varsta,
 dar nu are nici un efect
 asupra memoriei barbatilor,
 potrivit unui studiu
 realizat in Franta,
care a fost publicat 
in revista medicala Neurology.
 Cercetatorii au examinat
 legatura
 dintre consumul 
de cofeina
 si performantele intelectuale
 "cognitive"
 (memorie, limbaj, logica).
 Cauza pentru care cofeina
 influenteaza doar
 memoria femeilor
 ar putea fi metabolizarea
 in mod diferit 
a cofeinei de catre barbati
 sau o
interactiune hormonala,
 este concluzia medicilor.

 Cafeaua:
 multe studii sustin ca
 este o sursa
 de antioxidanti si
 scade riscul de diabet,
 ceva din boabele ei
 scade incidenta cirozei 
si bolilor pancreasului.
struguri must
 Vinul rosu 
e un ingredient esential
 pentru a ne mentine in forma,
 se stie de mult timp
 ca ajuta la prevenirea
 cancerului
 si la protejarea arterelor.
 Unele studii arata
 insa ca exista
 un antioxidant
 care se gaseste in 
strugurii rosii
 din care se face vinul,
 numit resveratrol.
 Acesta imbunatateste
 anduranta muschilor,
 reduce afectiunile gingiilor 
si aparitia bolii Alzheimer.
Ochiuri
 Cei care isi incep ziua
 cu doua oua la micul dejun
 pierd de doua ori
 mai multe kilograme 
decat cei care tin 
diete drastice,
 sustin nutritionistii 
de la Universitatea
 de medicina
 din Louisiana (SUA), 
intr-un studiu efectuat 
pe o mie de femei obeze.
 Succesul oului 
este determinat de 
continutul bogat in 
cele mai bune proteine,
 ceea ce confera
 aceeasi energie 
ca si mancatul unei fripturi,
dar are un numar 
mult mai mic de calorii.
 Si asta, indiferent 
de modalitatea de preparare.

 Merele,
 nu cofeina (cafeaua),
 sunt mai eficiente 
sa ne trezeasca dimineata.

 Dieta naturista
 presupune si multe reguli
 pe care multi oameni
 nu le pot urma.
 Cu toate acestea, daca incercam 
sa ne apropiem
 cat mai mult de acestea 
vom observa, in timp,
 imbunatatiri.
 Iata care sunt regulie
 mai sus-mentionate:
 Consuma cel putin 2 litri
 de lichide pe zi,
 Nu trebuie sa bei lichide
 in timpul mesei,
 Nu se recomanda sa consumi
 multe feluri de mancare
 la o masa 
si ai grija cum le combini, 
Vinul de tara se bea
 cu moderatie
 cu o jumatate de ora
 inaintea mesei,
 Fructele trebuie mancate 
inaintea celorlalte alimente,
 pentru a asigura o
 digestie mai buna,
 Este bine ca fiecare
 sa consume 
alimente din tara
 in care s-a nascut.
 De exemplu noi, romanii,
 am putea sa inlocuim
 lamaia
 cu catina alba,
 Produsele din cereale
 trebuie consumate 
fara sa le distrugem
 principiile nutritive
 prin modul de preparare,
Vitaminele sintetice
 realizate chimic 
nu isi indeplinesc
 rolul la fel de bine
 ca cele naturale
 deci trebuie inlocuite.
Chocolate bar raw
 In ultimul timp,
 studiu dupa studiu arata
 beneficiile ciocolatei: 
contine antioxidanti 
care previn anumite tipuri
 de cancer,
 iar anumite substante pot
 chiar 
sa previna dementa.
 Consumati ciocolata 
cu cel mai mare continut
 de cacao.
 Cea care are prea mult
 zahar
 face mai mult rau
 decat bine.

 Un espresso are 
mai putina cafeina
 decat o ceasca de cafea.

Fisticul protejeaza impotriva cancerului pulmonarcuriozitati din categoriile - stiati ca?...
Treizeci de grame de
 fistic zilnic
 ne feresc de riscul
 de a ne imbolnavi de
 boli cardiovasculare
 ca infarct,
 accident cerebral 
sau embolii,
 sustin cercetatorii
 de la Universitatea 
de medicina din
Pennsylvania (SUA) 
Fisticul protejeaza impotriva 
cancerului bronho-pulmonar
 si a altor. boli maligne
 , ne anunta oamenii de stiinta, care pun
 aceasta virtute
 pe seama
 dozei mari de vitamina E
 pe care o contin micutele fructe.

"Se stie ca vitamina E confera
 protectie impotriva
 unor forme de cancer
, insa in cantitati mari, aceasta este
 foarte eficienta
 impotriva cancerului de plamani"
, sunt de parere expertii 
de la Universitatea Texas, Statele Unite.

Acestia au tinut sub observatie
 un grup de 18 persoane,
 care au consumat cateva grame de fistic 
 timp de 4 saptamani, 
si un alt grup, de control,
 care nu a consumat fistic
 in toata aceasta perioada.
 La finele studiului, cercetatorii
 au observat 
ca persoanele care consumasera fistic 
aveau un nivel crescut de gama-tocoferol
 in sange,
 antioxidant si totodata una dintre substantele active
 ale vitaminei E.

In mod normal, substanta activa
 din cele mai multe alimente bogate in vitamina E
 este alfa-tocoferolul,
 o substanta mai putin eficienta impotriva tumorilor.
 Oamenii de stiinta au observat insa 
ca in cazul fisticului,
 substanta activa a vitaminei E
 este GAMA TOCOFEROLUL
care are efecte anti-inflamatoa
re si anti-cancerigene.

Alaturi de fistic,
 nucile, arahidele, soia
 si uleiul de canepa
 sunt bogate in gama-tocoferol.
 si  protejeaza impotriva cancerului
 bronho-pulmonar
 Pe langa fistic,
 nucile, migdalele 
si alunele de padure
 neprajite
 reduc atat nivelul
 colesterolului rau,
 
 din arterele sanguine.
 Studiul, efectuat pe
 trei mii de adulti,
 timp de cinci saptamani, 
 a demonstrat  
 scaderea colesterolului 
si trigliceridelor 
cu pana la 30%,
 reducand astfel
 riscul de formare a
 cheagurilor de sange 
care blocheaza arterele.
Saramurarea si Afumarea Suncilor - Foto 9
 Consumul exagerat de sunca
 poate afecta plamanii,
 potrivit unui studiu
 realizat de
 o echipa de cercetatori americani
 din cadrul Universitatii Columbia
, New York.
 Si asta din cauza faptului ca 
sunca, slanina si alte produse
 din carne afumata 
contin nitriti 
utilizati pe post de conservanti.
 Persoanele care au consumat
 produse din carne afumata
 de cel putin 14 ori pe luna 
au prezentat
 de doua ori mai multe riscuri 
de a face bronsita si emfizem,
 boli care produc
 ingustarea cailor respiratorii 
si obstructioneaza fluxul de aer. 
In plus, persoanele
 care mananca 
sunca 
de mai mult de cinci ori
 pe saptamana
 prezinta cu 60% mai multe riscuri 
de a dezvolta
 cancer la vezica urinara,
 fata de cei 
care mananca mai rar acest produs.
                  
 
 Pentru a sti care sunt alimentele
 care ajuta organismul
 sa-si refaca fortele,
 trebuie sa cunoastem
 cateva dintre acele
 legume si fructe care,
 nepreparate,
 ne ofera vitaminele
 de care avem nevoie.
 Trebuie tinut cont de faptul ca
 excesul alimentar 
duce la obezitate,
 boli si imbatranire prematura, 
si toate acestea
 pot fi simplu evitate.
 Deci iata ce
 trebuie sa mancam
 pentru a nu mai ajunge 
in vecinatatea farmaciilor.
 Pentru vitamina A:
 morcovul, rosiile, spanacul,
 salata,mararul,
 patrunjelul verde, ceapa verde, 
adica legumele galben-portocalii
 si verde inchis
. Alimentele bogate in vitamina E
 sunt
: germenii de cereale,
 uleiurile presate la rece
 din soia, porumb, floarea-soarelui,
 masline.
 Vitamina C au:
 citricele, ardeiul gras,
 hreanul si macesul.
 Una din cele mai mari 
concentratii de vitamina C 
o are patrunjelul verde.
 Calciu gasim in
: iaurt, lapte, telemea,
 nuci, morcovi, varza,
 gulie, mere. 
Pentru fier
 trebuie sa mancam
: spanac, galbenus, 
cacao, stafide.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Regimul alimentar mediteranean,
 bogat in uleiuri vegetale si peste,
 este la fel de benefic
 pentru persoanelebors de peste
 care sufera de maladii cardiace 
ca si regimul alimentar foarte strict,
 sarac in grasimi,
 este concluzia
Asociatiei americane de cardiologie. 
Dieta mediteraneana consta in
 consumul marit de fructe,
 vegetale,
 seminte si peste,
 cantitati mici de carne rosie
 si
 o cantitate relativ mare
 de grasimi
 provenind din uleiul de masline
 si nuci.
 ulei de masline
Prezenta acidului gras omega 3,
 prezent in cantitate mare
 in aceste alimente
 limiteaza crizele cardiace
 sau accidentele cerebrale.
 Dieteticienii au recomandat
 tuturor bolnavilor 
sa consume zilnic
 o cantitate maxima de 200 de grame
 de grasimi,
 iar procentul zilnic de calorii
 provenind din grasimi
 sa fie limitat la 30%.
Cum curatam usturoiul
curiozitati

din

categoriile - stiati ca?... Trebuie sa zdrobiti usturoiul 
inainte de a-l gati sau manca,
pentru a-i pastra proprietatile
 anticoagulante,
 utile in prevenirea
 bolilor cardiovasculare
 si a emboliilor 

 Alicina este enzima din usturoi 
care impiedica
 formarea trombilor de sange.
 Cercetatorii de la Universitatea
 din Cuyo,
Argentina,
 au comparat efectul
 anticoagulant al usturoiului 
gatit intreg sau zdrobit.
 Rezultat: copt sau fiert,
 usturoiul isi pastreaza
 efectul anticoagulant 
mult mai mult daca
 este zdrobit 
inainte de a fi pus in mancare.
 Important
 este ca perioada de fierbere 
sa nu depaseasca
 trei minute,
 si sa nu fie gatit la microunde,
 deoarece isi pierde
 toate proprietatile curative.
Cacaua repara vasele de sange
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Beneficiile unui anume compus
 din boabe de cacao 
sunt atat de mari,
 incat acesta
 poate rivaliza cu penicilina 
si anestezicele,
 sustine o echipa de cercetatori
 americani 
care si-au publicat
 un studiu amplu
 in revista Chemistry & Industry. 
Ingredientul cu pricina se numeste 
epicatechina
 si poate reduce 
riscurile de aparitie
 a unor boli grave,
 precum infarctul 
sau insuficienta cardiaca,
 a indicat Norman Hollenberg,
 profesor de medicina la Scoala 
de medicina Harvard.

curiozitati din categoriile -

 stiati ca?... Doua pastile cu ulei de peste zilnic
 impulsioneaza creierul copiilor 
sa se dezvolte in trei luni
 cat s-ar dezvolta in trei ani, 
sustin cercetatorii 
din Marea Britanie.
 Creierele copiilor care au primit 
zilnic
 capsule cu acizi grasi Omega-3
 si Omega-6 
au dezvoltat mai multa
 materie cenusie,
 ceea ce a dus la 
cresterea memoriei
 pe termen scurt 
si a capacitatii de invatare.
In plus, timp de trei luni 
ei au redus
 cantitatea de mancare
 de tip fast-food,
 bauturi carbogazoase 
si au facut mai mult sport.
O lume fara ciocolata?
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Ciocolata,
 ale carei efecte pozitive
 cardiovasculare 
au fost deja demonstrate,
 este benefica si pentru creier,
 pentru ca imbunatateste
 circulatia sangvina cerebrala,
 este rezultatul
 a doua studii prezentate 
de medicii americani. 
Substanta antioxidanta
 continuta de boabele de cacao
 a crescut semnificativ
 fluxul sangvin in creier,
 si acest lucru este benefic
 in tratarea
 persoanelor in varsta
 care au suferit
 mici atacuri cerebrale
 si sufera de dementa.
 Trei cesti de cacao zilnic
 va feresc de
 hipertensiune arteriala 
si pierderea memoriei.
Ce trebuie sa consumi pentru cat mai multe fibre
curiozitati din categoriile -



 stiati

 ca?... Dieta alimentara bogata in fibre
 (30 de grame zilnic) 
reduce la jumatate
 riscul de aparitie a
 cancerului la san,
 este concluzia unui studiu
 realizat de cercetatorii britanici 
si publicat in 
"International Journal of Epidemiology".
Dieta saraca in fibre mareste fertilitatea
 Fibrele alimentare,
 prezente in paine,
 cereale integrale,
 dar si in legume si fructe,
 protejeaza femeile tinere 
impotriva cancerului la san.,
 
 Printre posibilele explicatii
 se numara faptul ca alimentele 
cu continut mare de fibre 
sunt bogate in vitamine
, zinc si antioxidanti
. O a doua explicatie
 este faptul
 ca acestea
 controleaza glicemia, 
variatiile de nivel de zahar
 in sange 
putand provoca
 aparitia cancerului.
 Cea de-a treia explicatie este ca 
fibrele
 reduc nivelul hormonilor
 la femeile tinere.
                
Baked Salmon 
curiozitati

 din



 categoriile

 - stiati ca?... Daca sunteti adeptii
 consumului de peste
 de trei ori pe saptamana,
 aveti mari sanse sa
 nu va imbolnaviti 
de cancer.
 Un studiu publicat
 in "International Journal of Cancer"
 confirma efectele preventive
 ale pestelui gras,
 bogat in omega-3, 
asupra cancerului de prostata.
 Doua mii de persoane atinse 
de aceasta teribila maladie 
au fost intrebate
 despre obiceiurile lor
 alimentare,
 raspunsurile lor fiind comparate
 cu cele ale unui grup etalon.
 Studiul a demonstrat
 ca omega-3
 micsoreaza riscul aparitiei
 acestui tip de cancer cu 43%.
 Dar nu doar pestele
 este responsabil
 de aceasta diferenta.
 Exista si un aspect genetic 
deoarece purtatorii genei COX-2
 beneficiaza,
 in totalitate, de efectele protectoare
 ale pestelui gras.

curiozitati din categoriile -

 stiati ca?... Adaugarea de lapte in ceai 
poate distruge calitatea acestuia
 de a ne proteja impotriva
 bolilor cardiovasculare.
 Acesta este rezultatul unui 
studiu german
 care a demonstrat ca
 ceaiul negru,
 baut frecvent, pastreaza
 peretii arterelor sanatosi 
si mentine tensiunea constanta.
 Insa caseina, o proteina din lapte,
 anuleaza efectul
 benefic al oxidului nitric,
 substanta din ceai care
 amelioreaza
 dilaterea vaselor de sange,
 sunt concluziile cercetatorilor,
 publicate
 in European Heart Journal.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Cafeaua reduce cu 60 % 
riscul de aparitie
 a diabetului de tip 2
, mai ales la persoanele
 care au in familie 
suferinzi de aceasta boala.
 Acest lucru a fost demonstrat
 in urma unui studiu
 californian asupra
 a 200.000 persoane.
 Chiar si persoanele care
 au baut cafea,
 dar s-au oprit,
 au risc scazut fata de cele
 care nu au baut niciodata.
 Diabetul de tip 2
 sau diabetul varstei adulte,
 cum mai este numit,
 nu se vindeca fara modificarea
 stilului de alimentatie.
 Nu se stie exact care din
 substantele componente 
ale cafelei are acest efect
, dar se pare ca nu cofeina.
 Cercetatorii sustin
 ca este prea devreme
 sa recomande diabeticilor
 sa bea cafea in chip de medicament,
 mai ales ca mai mult de doua cesti
 de cafea pe zi
 provoaca insomnii si aritmii cardiace.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Cateva cuburi de ciocolata neagra,
 consumate zilnic,
 au acelasi efect ca si
 administrarea de aspirina,
 diminuand
 riscul de blocare a arterelor,
 responsabil pentru 
aparitia infarctului 
sau a accidentelor cerebrale.
 Acestea sunt concluziile unui studiu
 al cercetatorilor 
de la Scoala de medicina 
Johns Hopkins (SUA),
 informeaza linternaute.com.
 Ciocolata neagra,
fara zahar si unt
 contribuie la reducerea 
coagularii sangvine 
datorita flavonoidelor,
 substantele chimice prezente
 in boabele de cacao,
 ceea ce impiedica formarea
 cheagurilor de sange.
 Cantitatea zilnica recomandata
 de medici
 este de 
doua linguri de ciocolata pura.
 Faceti astfel un bine
 inimii dumneavoastre
 si tensiunii arteriale,
 care se echilibreaza
 datorita
 continutului mare de magneziu.
Imagini de stock
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Cercetatorii americani
 au descoperit ca
 o substanta prezenta in 
compozitia vinului rosu,
 resveratrol,
 are efecte miraculoase
 in cazul persoanelor obeze 
si creste considerabil longevitatea.
 Aceasta molecula ar putea explica
de ce francezii,
 desi sunt cunoscuti 
ca cei mai mari 
consumatori 
de vin rosu din lume, 
sufera de mai putine
 maladii cardiovasculare,
 in ciuda alimentatiei
 bogate in calorii.

curiozitati din

 categoriile -

 stiati

ca?... O ceasca de cafea pe zi 
protejeaza
 ficatul de boli grave
 ca ciroza sau cancerul,
 arata un studiu al cercetatorilor
 de la institutul italian Mario Negri.
 Acest lucru
 este datorat antioxidantilor
 continuti de cafea
 si au efect
 numai daca doza este adecvata,
 nu mai mult de trei cesti zilnic.
 Altfel pot sa apara
 tulburari ale ritmului inimii
 ca tahicardia sau insomnia.
 Cercetatorii au aratat ca
 prezenta enzimei GGT,
 unul dintre indicatorii cirozei,
 este cu atat mai scazuta,
 cu cat 
consumul de cafea este mai mare.
 In acelasi timp, 
se micsoreaza
 si nivelul transaminazelor,
 un alt indicator
 al imbolnavirii ficatului.
 Mai ales bautorii de alcool 
 pot fi fericiti,
 deoarece cinci cesti de cafea
 le reduce riscul aparitiei cirozei.

curiozitati

 din

 categoriile - stiati ca?... Pe langa faptul ca hidrateaza,
 ceaiul
 are si alte beneficii 
asupra sanatatii
, cum ar fi protectia impotriva
 bolilor cardiace si a cancerului,
 datorita antioxidantilor
 pe care ii contine. 
Pentru a prepara corect ceaiuri
 ar trebui sa adaugati o lingurita
 de planta uscata
 la 250 ml de apa
 sau doua lingurite de planta
 proaspata la aceeasi cantitate.
 Ceaiul de musetel 
usureaza digestia,
 calmeaza nervozitatea
 si anxietatea,
 in timp ce socul
 se recomanda in gripa,
 sinuzita sau
 guturai.
 Durerile de cap trec cu
 ceai de tei
, iar menta 
ajuta digestia,
 reduce flatulenta
 si inlatura greata.
 Ceaiul din macese 
previne infectiile gripale.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Ceaiul 
este a doua bautura
 consumata in lume,
 cantitativ, dupa apa,
 potrivit
 specialistilor americani, 
citati in cartea "Mancarea si Sanatatea",
 aparuta la editura Reader?s Digest.

curiozitati

 din

categoriile - stiati

 ca?... Bogat in vitaminele A, B1, B2, C 
si in substante nutritive,
 marul 
are proprietati terapeutice
 asupra organismului uman.
 Substantele nutritive antioxidante
 din sucul de mere ajuta la
 reducerea colesterolului si 
a bolilor cardiovasculare.
 Consumul regulat de mere
 reduce riscul aparitiei
 cancerului la san 
si la plamani.
 Merele sunt bogate in fibre,
 reduc colesterolul din organism 
si intaresc oasele.
 Cand sunt mancate ca o gustare, 
merele suprima foamea 
si de aceea sunt indicate 
in curele de slabire.
I n afara de 
proprietatile terapeutice
 pe care le au,
 merele
 sunt utilizate si in cosmetica.
 Mastile cu mar ras,
 aplicat pe fata timp de 10 minute,
 cateva zile consecutiv,
 ajuta la curatarea tenului,
 la vindecarea acneelor
 si la estomparea ridurilor.

curiozitati

 din



 categoriile



 -

stiati ca?... Contrar ideii ca 
frigul distruge bacteriile,
 exista numerosi germeni 
care supravietuiesc in frigider.
 Unul dintre acestia
 este listeria,
 bacterie extrem de periculoasa
 pentru femeile insarcinate,
 deoarece poate imbolnavi
 fatul sau nou-nascutul. 
Listerioza provoaca 
infectii rare, dar grave,
 si persoanelor in varsta 
sau celor
 cu rezistenta scazuta la infectii.
Ea poate da meningita,
 conjunctivita,
 chiar septicemii
.
 Evitati sa mancati
 mezeluri in gelatina,
 carne tocata
 insuficient preparata termic,
 peste afumat, 
germeni de grau incoltit
sau lactate nepasteurizate.
 Spalati bine ierburile aromate,
 fierbeti bine carnea
si dezinfectati-va regulat frigiderul.
Poza (imaginea) pentru calorii Smochine uscate
curiozitati din categoriile - stiati

 ca?... Deoarece toamna
 se reactiveaza
 ulcerele si gastritele hiperacide,
 pentru a preveni aparitia
 durerilor de stomac,
 mancati zilnic cinci smochine.
 Sunt un bun remineralizant,
 deoarece contin
 magneziu si potasiu.
 Lupta contra oboselii 
si pentru
 refacerea organismelor slabite
 de tratamente contra cancerului.
ciocolata_neagra
curiozitati din categoriile -
 stiati
 ca?... Nu eliminati ciocolata
 daca vreti sa slabiti 
cateva kilograme,
 este concluzia unui studiu 
al unor medici nutritionisti 
francezi.
 Acestia au observat ca
 marii consumatori de glucide
 (substante care furnizeaza 
energia necesara organismului,
 regland senzatia de foame)
 erau cei mai supli,
 din totalul celor studiati.
 Glucidele se gasesc,
 pe langa ciocolata,
 in cereale integrale 
sau fructe.
 Ei au stabilit cele patru conditii 
care trebuie indeplinite 
pentru a reusi pierderea kilogramelor:
 reducerea 
valorii calorice a alimentatiei,
 eliminarea
 senzatiei permanente de foame,
 renuntarea
 la alimentele nesanatoase 
si practicarea
 unei activitati fizice 
adaptate varstei si sanatatii.
Prodlacta PRODLACTA IAURT CU BIFIDUS 0%
curiozitati din categoriile -

 stiati ca?... Popoarele care sunt
 mari consumatoare de iaurt
 nu cunosc o boala a civilizatiei moderne:
 constipatia.
 Aceasta produce 
intoxicarea organismului 
datorita neeliminarii toxinelor
 sau formarea de hemoroizi.
 Consumati iaurt
 cu bacterii lactice vii
 (de tipul Bifidus Essensis)
 care echilibreaza flora intestinala.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Nautul 
este un inlocuitor foarte bun
 pentru cafea,
 boabele de naut prajite
 si macinate
 fiind un puternic stimulent 
digestiv si nervos.
 Pentru ameliorarea simptomelor
 racelii,
 specialistii in medicina naturista 
recomanda administrarea zilnica
 a doua pahare de apa de naut. 
Un litru de apa 
si doua kilograme de naut
 lasate la macerat timp de 16-24 ore,
 la temperatura camerei,
 pot reprezenta
 un excelent antibiotic natural.
 Calitatiile apei de naut
 nu se opresc aici,
 ea fiind apreciata si ca 
revigorant masculin,
 marind potenta.
 Pentru ca este bogat in acid folic,
 nautul este indicat barbatilor
 care vor sa-si imbunatateasca
 viata sexuala si fertilitatea.
 Fiind un medicament
 foarte puternic,
 apa de naut e contraindicata
 in febra,
 hipertensiune 
si stari de iritabilitate nervoasa.
 Nautul este apreciat 
si pentru
 virtutile sale nutritive.
 Recomandat in
 terapia asteniei fizice 
si psihice,
 in convalescenta,
 nautul poate fi considerat,
 pe drept o sursa de sanatate
.Bors de peste cu leustean - Foto 1

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Carnea de peste
 are un rol foarte important,
 deoarece contine fosfor, 
substanta necesara
 bunei functionari
 a creierului,
 in special a memoriei.
 Femeile care vor sa slabeasca
 trebuie sa inlocuiasca 
carnea de porc cu cea de ton,
 cel putin
 de doua ori pe saptamana,
 deoarece are putine calorii.
       Fresh Carrots Isolated on a White Background
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Daca va lipseste pofta de mancare
 sau aveti probleme cu digestia,
 trebuie sa faceti o cura de zece zile
 cu suc de morcov. 
Morcovul contine 
o puternica concentratie
 de vitamina A,
 dar si alte vitamine
 si minerale,
 atat de necesare organismului . 
Morcovul este indicat
 pentru cicatrizarea ranilor
 facute de ulcer 
si pentru imbunatatirea vederii.

curiozitati din categoriile - stiati

ca?... Cercetatorii americani au descoperit ca 
prezenta cafeinei
 din cafeaua concentrata
 previne pierderile de memorie
 specifice batranetii,
 scrie "Daily Mail".
 Cafeina intervine 
in activitatea electrica
 a creierului,
 actionand asupra adenozinei,
 substanta prezenta
 in cantitate mare
 la persoanele in varsta. 
Prin aihilarea adenozinei
, cafeaua ajuta la combaterea
 problemelor mintale usoare,
 la pastrarea memoriei intacte
 pana la varste inaintate 
si sustine procesul de invatare.
 Totusi, consumul a mai mult de
 trei cesti pe zi
 cauzeaza insomnie,
 tulburari ale ritmului cardiac 
si probleme
 ale sistemului circulator, 
avertizeaza medicii.
cup of coffee
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Cafeaua 
e benefica in
 prevenirea cirozei hepatice,
 conform unui studiu american. 
Studiul,
 realizat pe un esantion de 125.000 
de persoane,
 a scos la iveala ca 22%
dintre cei care au consumat 
 cate o cana de cafea zilnic 
au prezentat riscuri mai mici 
de dezvoltare a bolii.
lapte si oua
curiozitati din

categoriile
 -





 stiati



 ca?... Adolescentii care consuma
 mai multe produse 
bogate in calciu
 decat majoritatea
, sunt mai supli.
 Cercetatorii din San Diego
 au analizat masa musculara
 a unui grup de fete cu varsta 
cuprinsa
 intre 9 si 12 ani
 care au notat detaliat alimentele
 consumate pe parcursul studiului.
 Acest studiu confirma 
cercetarile anterioare
 care demonstrau,
 la femeile intre 30 si 60 de ani,
 cresterea capacitatii organismului 
de a distruge grasimile,
 in conditiile
 unui consum crescut de calciu.
 Alimente bogate in calciu sunt
 laptele praf,
 cascavalul,
 branzeturile
 si anumite ape minerale.
 La acest rezultat s-a ajuns 
indiferent
 de forma de asimilare a calciului:
 alimente
 sau suplimente nutritionale.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Acum zece ani,
 soia
 era desemnata 
drept "alimentul-minune".
 Expertii britanici sustin acum
 ca substantele chimice 
cu care este tratata soia
 blocheaza absorbtia mineralelor 
si scad fertilitatea feminina. 
Din cauza hormonilor vegetali
 continuti,
 femeile cu cancer mamar 
trebuie sa o consume cu moderatie.
Grapefruit juice and ripe grapefruits
curiozitati

 din categoriile -





 stiati

ca?... Grepfrutul
 va scapa de oboseala 
si dureri de cap.
 Beti zilnic
 timp de doua saptamani
 doua pahare
 cu suc de grepefrut.
 Dupa ce terminati aceasta cura
 o sa fiti mult mai energic.
 Asta fiindca fructul
 este una dintre cele mai importante
 surse de vitamina C.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Putini sunt cei care stiu ca
 lamaia
 este un bun remediu
 impotriva negilor.
 Astfel, lasati coaja a doua lamai
 sa stea intr-o cana de otet tare
 timp de opt zile
 si puneti pe neg, sub leucoplast, 
o bucata de vata imbibata
 cu aceasta solutie de doua ori pe zi.
 O sa scapati cat de curand de neg.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Propolisul
 este un veritabil antibiotic natural,
 la fel ca streptomicina si penicilina,
 dupa cum aflam
 de pe site-ul GradinaMea.ro.
 Propolisul ajuta
 la echilibrarea metabolismului,
 la reglarea sistemului hormonal
 precum si 
la intarirea sistemului imunitar.
 O simpla tableta de propolis
 prelungeste
 activitatea creierului cu sase ore.
floare_maces.jpg
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Macesele
 au un rol important in
 respiratia celulelor.
 Practic, ceaiul de macese
 ajuta organismul
 sa functioneze
 la paramentri normali.
 Fiindca este bogat
 in saruri minerale,
 ceaiul are un rol diuretic
. Este recomandat in special 
persoanelor cu afectiuni
 hepatice si renale.

curiozitati

din categoriile - stiati ca?... Uleiul de masline
 ajuta la 
vindecarea gastritei
 si a ulcerului.
 El poate fi folosit si ca laxativ,
 luand o lingura seara la culcare.
 Pentru entorse
 si dureri reumatismale
 se fac frectii cu
 ulei de masline 
amestecat cu usturoi pisat.
 Folosit permanent,
 uleiul de masline
 ajuta
 la dizolvarea pietrelor din bila.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Uleiul de peste 
ajuta la
 cresterea rezistentei inimii
 si asta fiindca
scade  colesterolul.
 Totodata, 
ajuta la circulatia sangelui 
si incetineste 
procesul de imbatranire
, distrugand
toxinele din organism.
 Consumat cu regularitate,
 uleiul de peste
 linisteste sistemul nervos,
 ne ajuta sa dormim profund 
si sa facem fata stresului.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Mai multa vitamina C
 decat in portocale 
se gaseste in kiwi.
 Totodata,
 are toate tipurile de fibra,
 ceea ce ajuta
 la prevenirea cancerului 
si a bolilor de inima.
 Fiindca este bogat in cupru,
 kiwi ajuta
 la intarirea sistemului imunitar 
si la dezvoltarea creierului.
 De retinut ca toate proteinele,
 vitaminele si mineralele 
se gasesc in seminte
paine intermediara imagini
 si nu in pulpa fructului.
calorii produse paine
curiozitati

din categoriile - stiati

 ca?... Painea intermediara 
este cea mai sanatoasa.
 Painea alba este
 usor de asimilat
de organism
 insa contine foarte putine 
vitamine.
 In pofida parerii generale,
 painea neagra
 nu este foarte sanatoasa.
 Fiindca are multa celuloza,
 aceasta irita tubul digestiv.
 Bolnavii de gastrita 
simt cel mai bine acest lucru.

curiozitati

 din

 categoriile - stiati ca?... Datorita grasimilor
 pe care le contine
, margarina
 mareste colesterolul.
 Asta aflam de pe site-ul 
 Mai mult, ea favorizeaza 
"rotunjirea" taliei si a feselor.
 Daca mancati foarte des margarina, 
aveti toate sansele
 ca stratul de celulita sa se ingroase.
 In timp, 
creierul, inima si sistemul circulator
 au de suferit din cauza margarinei.
Ardei Gras - Poza
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Sucul de ardei gras
 intareste unghiile si parul,
 deoarece contine siliciu.
 Este indicat si in colici intestinale,
 crampe si balonari.
 De asemenea, ajuta la curatarea
 petelor inchise de pe piele.
 Se bea in inghitituri mici,
 cu 30 de minute inainte de masa.

curiozitati din categoriile - stiati

 ca?... Consumat cu moderatie
, vinul rosu
 micsoreaza nivelul colesterolului
 si previne
 accidentele cardiovasculare.
 S-a descoperit recent ca 
vinul rosu
  actioneaza 
si impotriva afectiunilor
 pulmonare 
si a maladiei Alzheimer.
 Vinul rosu,
 spun cercetatorii de la Harvard,
 este, prin actiunea sa antioxidanta,
 secretul longevitatii.
Rosii din gradina             
                   
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Cel mai cunoscut fruct
 in lume este rosia.
 Francezii au numit-o "fructul iubirii,
" nemtii "fructul paradisului".
 Bananele
 sunt urmatorul 
fruct in topul popularitatii.
 Merele
 al treilea,
 apoi portocalele
 si pepenii.

curiozitati din

 categoriile - stiati
 ca?... Uleiul de catina
 imbunatateste 
functia de detoxifiere a ficatului.
rosii (poza 5)
curiozitati din categoriile - stiati ca?... Rosiile 
contin o substanta care
 are proprietati
 antioxidante.
 Cu ajutorul ei
 sunt protejate celulele,
 se impiedica distrugerea
 si degenerarea lor,
 care ar putea cauza aparitia cancerelor.
 Alte legume cu proprietati
 asemanatoare sunt 
salata verde,     
 varza               calorii fructe si legume
broccoli,
 anghinarea 
si ardeiul iute.

curiozitati

 din

categoriile

- stiati ca?... Painea
 ramane mai mult timp
 proaspata
 daca se pastreaza
 intr-un vas smaltuit,
 de sticla sau de portelan,
 acoperit cu capac.
 Pe fundul vasului
 se va pune o
 bucatica de cartof crud
 sau putina sare.
 Aceasta ajuta ca painea
 sa nu mucegaiasca.

curiozitati din categoriile -

 stiati ca?... Prima pudra de cacao
 fusese fabricata pentru prima oara
 de catre olandezul
 Coenraad Johannes Van Houten,
 la Amsterdam, in 1828.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Soia
 contine 40% proteine
 si 20% grasimi,
 cu un procent ridicat de calorii,
 minerale si vitamine.
 In 500g faina de soia
 se gasesc 182 g de proteine,
 in timp ce, in aceeasi cantitate
 de carne de vaca 
se gasesc doar 90 g,
 la peste 80 g, iar la oua 56g.

curiozitati

 din

categoriile -

stiati ca?... Feniletilamina
 produce o usoara stare de visare 
si este produsa de catre creier
 in momentul in  care
 doi oameni sunt indragostiti.
 Interesant de remarcat
 este faptul 
ca aceeasi substanta 
se regaseste si in ciocolata.

curiozitati din categoriile - stiati ca?... Mierea de salcam naturala
 si mierea de padure
 (inchisa la culoare)
 nu se cristalizeaza 
(solidifica) niciodata.
Planse de colorat cu banane
curiozitati din

 categoriile -

stiati ca?... Stiati ca bananele
 au un continut bogat in potasiu
 si vitamina A 
si au mari cantitati de fosfor, 
magneziu 
si vitamina C?



     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu