Cauta

marți, 31 august 2010




Cum sa scapi de blocajele motivationale

motivatieSe pare ca orice ai face, intotdeauna va exista ceva sa te impiedice sa fii motivat. Exista zile in care esti foarte motivat si productiv si zile cand nu reusesti sa gasesti  suficienta forta interioara sa te ridici din pat.
Cand cineva e motivat, are o mentalitate pozitiva si e capabil nu doar sa isi stabileasca clar obiective ci si sa le atinga.
Secretul este ca trebuie sa inveti sa te motivezi singur, si iata cateva sfaturi "motivationale":


  • In primul rand, stabileste-ti cateva scopuri realiste. Dupa ce vei incepe sa bifezi obiectivele mai mici de pe lista, va deveni mai usor sa gasesti motivatia sa le urmaresti pe cele  mari.

  • In al doilea rand, nu iti mai compara realizarile cu realizarile celor din jur. Daca incepi sa gandesti "colegul meu e mai inteligent decat mine" sau "are mai mult succes decat as putea avea eu", iti vei face doar rau.
    In schimb, uita-te la toate lucrurile extraordinare pe care ai reusit sa le realizezi si incepe sa construiesti pe aceasta fundatie.

  • In al treilea rand, in loc sa stai, incepe sa faci ceva. Chiar daca esti o fire timida, nu trebuie sa fii si un pustnic: fa-ti prieteni. Poti gasi milioane de scuze pentru  a nu  face  anumite lucruri  dar adevarul este ca poti realiza orice esti hotarat  sa faci.

  • Fa-ti o lista cu obiectivele si lucrurile pe care ai vrea sa le realizezi. Aseaza-le in ordinea importantei. Nu lasa toate obiectivele mai grele la sfarsit, poate ar trebui sa incepi chiar cu unul mai greu de indeplinit, care te va inspira sa continui cu celelalte cand te vei simti descurajat. O lista cu prioritati te poate ajuta sa distingi ce e cu adevar important in viata si sa iti pastrezi motivatia in legatura cu toate lucrurile pe care trebuie sa le faci.

  • Acorda-ti  timp sa te relaxezi si sa respiri.  
. Incearca sa faci cateva lucruri pentru tine: un masaj, un film sau o carte. Nu uita cine esti si continua sa faci lucruri care iti aduc placere.

  • Este important sa ai o atitudine pozitiva. Desi poate fi greu sa gandesti pozitiv daca ai parte de mult stres, e important sa vezi partea plina a paharului. Persoanele care reusesc sa ramana optimiste chiar si in mijlocul furtunii sunt o sursa de inspiratie pentru toti cei din jurul lor. Foloseste citate inspirationale: citeste cate unul in fiecare dimineata sau cand incepi sa te simti frustrat. 

  • Un ajutor sunt si exercitiile zilnice. Exercitiile fizice elibereaza endorfine in sistemul vascular, care sunt stimulante naturale si te vor ajuta sa gandesti pozitiv.

  • In sfarsit, stabileste-ti scopuri care au o recompensa. Chiar si cand atingi scopurile mai putin importante, recompenseaza-te pentru munca depusa. Astfel vei avea o motivatie chiar si in perioadele mai grele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu