Cauta

miercuri, 18 august 2010

Profesorii de renastere
Fiecare aspect al vietii noastre, din fiecare viata, reprezinta o ocazie de a ne reaminti cine suntem in contextul , iubirii si divinitatii noastre. Nu venim pe lume ca oameni lipsiti de putere, venim ca oameni care si-au uitat puterea. Apoi, trecem printr-o serie de lectii al caror scop este acela de a ne reconecta la propria putere si de a folosi aceasta putere, pentru a lua decizii si a face alegeri  Pentru a face asta, avem parte de nenumarati profesori al caror rol in viata noastra este acela de a ajuta in procesul de renastere.
Fiecare om din viata noastra ne este profesor si fiecare om are un rol in calatoria noastra . Unii profesori constituie o adevarata provocare, cu altii este o placere sa te intalnesti. Cheia sta in timpul de care avem nevoie pentru a intelege rolul pe care profesorii il au de jucat,, lectiile  pe care ei ni le predau si pentru a invata cum sa luam ceea ce avem nevoie din aceste lectii si cum sa plecam mai departe, la momentul potrivit.
Lectiile sunt adesea predate in moduri ciudate. Cei mai puternici profesori sunt aceia care ne provoaca sa ne rezolvam lectiile pe care le avem in noi insine, fortandu-ne sa gasim sursa vindecarii, pacii, iubirii si puterii, in propriile noastre resurse. Ei nu refuza sa ne iubeasca pentru ca am fi de neiubit, chiar daca asta este ceea ce credem noi. Rolul lor este acela de a ne conduce in interiorul nostru, pentru a gasi ceea ce cautam.
Daca ii putem vedea pe profesorii nostri, in lumina a ceea ce sunt cu adevarat –  mesageri care vin in viata noastra, in momentul in care suntem pregatiti sa pasim in noile energii – cat si din punct de vedere al rolului pe care il au, acela de sursa a reconectarii, tot ceea ce este legat de lectiile noastre se schimba. Profesorii nostri nu ne mai intimideaza .Nu mai au putere asupra noastra, deoarece nu fac altceva decat sa pastreze un anumit spatiu energetic in jurul nostru, pana cand suntem capabili sa pasim in el.
Multi oameni au invatat deja  sa isi concentreze intentia, sa isi foloseasca puterea si energia creativa si sa faca din ei insisi, o prioritate. Pentru multi dintre ei, s-a intamplat ceva interesant, atunci cand au inceput sa creeze miracole – au aflat unde se scurgea intreaga lor energie si de ce nu au putut pana acum sa materializeze, in mod continuu si cu succes, ceea ce isi doreau in viata
De indata ce au inceput sa se concentreze asupra lor insisi, delimitandu-si teritoriul si invatand sa spuna „NU”, oamenii au pus piciorul in prag si si-au daruit propriul timp si propria energie. Acest lucru a dat nastere unor sentimente de vinovatie, indoiala si confuzie. Se simteau vinovati pentru ca erau fericiti si se bucurau de propriile miracole, in timp ce ceilalti se aflau inca in suferinta. Incepeau sa se indoiasca de propria lor cale – era oare bine sa se bucure de viata? Erau incurcati, pentru ca nu stiau ce sa faca in continuare. Sa se opreasca din a crea miracole si sa se intoarca la a-i ajuta pe ceilalti, sau sa-si pastreze teritoriul propriu delimitat si sa-i lase pe ceilalti sa se descurce singuri?
O intrebare importanta, ce astepta raspunsul, a fost: „Ce primesti in schimb, daca ii ajuti pe ceilalti?” Ce beneficii aveau, fiind ei sursa de putere, pace, bucurie si iubire din vietile celorlalti? Ii facea asta sa se simta puternici, utili si apreciati? Simteau oare ca, pentru fiecare binecuvantare primita, trebuiau sa dea cuiva, ceva in schimb, pentru a rascumpara binecuvantarile? Aceasta este o intrebare la care trebuie sa raspundem toti, atunci cand alegem propria noastra bucurie si cand invatam sa respectam alegerile celorlalti.
In timp ce putem fi in slujba celorlalti, trebuie sa asiguram un echilibru intre ceea ce dam si ceea ce dorim si vrem sa primim din partea lor. Ne asteptam ca ceilalti sa ne recompenseze, ne simtim raspunzatori de bucuria lor, ne simtim vinovati pentru ca noi suntem fericiti si ei nu?  Daca ii ajutam pe ceilalti dintr-o pozitie in care ii consideram puternici, atunci suntem cu adevarat de ajutor. Atunci cand ii ajutam de mila, pentru ca simtim ca sunt lipsiti de putere, riscam sa ne martirizam prin vina. Ar trebui sa devenim  prima noastra prioritate, onorandu-i in acelasi timp pe ceilalti, pentru asumarea propriei lor puteri.  Daca putem, atunci vom deveni un exemplu de viata pentru ceilalti, atunci cand vor dori sa-si foloseasca puterea la intreaga ei capacitate
 Auto-vindecare
Fiecare viata reprezinta o calatorie a auto-vindecarii si lumea este o reflectare a vindecarii, pe care fiecare dintre voi a ajuns sa o realizeze. Lumea nu are atata nevoie sa fie vindecata, ci are nevoie sa traiasca experienta vindecarii voastre.  Fiecare persoana din viata voastra va oglindeste propria vindecare. Cei despre care credeti ca vin la voi pentru vindecare sunt o oglinda a vindecarii pe care ati convenit sa o duceti pana la capat. Daca ii vindecati pe ei, voi nu sunteti vindecati. Dar daca va vindecati pe voi insiva, atunci ei pot deveni o oglinda a vindecarii voastre
Credeti ca sunteti chemati sa vindecati lumea si deveniti frustrati pentru ca vi se pare ca lumea refuza sa va onoreze daruirea. Exista inca durere, haos si suferinta pretutindeni   in  jur. Simiti ca, pe parcursul vietii voastre, nu ati reusit sa evoluati prea mult, pentru ca lumea in care va intoarceti ramane mereu aceeasi. Dar e, oare, asa? Lumea nu face altceva decat sa reflecte energia colectivului, ea este o oglinda a vindecarii care a ramas de completat. Si energia pe care o observati este cea care a ramas de vindecat in voi insiva.
Fiecare dintre voi rezoneaza cu un spectru energetic pe care il puteti aduce de la frica, la iubire. Aceste vibratii energetice sunt parte din angajamentul sufletului vostru si, din aceasta cauza, sunteti constienti si va simtiti impinsi spre anumite tipuri de suferinta. Unii dintre voi vreti sa-i vindecati pe cei flamanzi, altii pe cei bolnavi, altii pe cei lipsiti de putere si de aparare, altii doriti sa lucrati pentru a da putere copiilor. Oricare ar fi energiile de care aveti nevoie pentru a va vindeca lumea, ele sunt de fapt energiile pe care trebuie sa le vindecati in voi insiva, deoarece ele reprezinta calatoria voastra karmica.
Cu fiecare experienta si interactiune, amintiti-va ca aceasta este o calatorie a auto-vindecarii, o calatorie spre  divinitate si reconectare. Profesorii vostri va reflecta nevoia de vindecare. . Intrebarea pe care trebuie sa v-o puneti in orice situatie este: „Ce se reflecta spre mine si cum pot vindeca acest lucru, in mine?" Atunci veti primi informatia si uneltele pentru a duce la bun sfarsit aceasta vindecare. Atunci cand ii veti arata lumii sinele vostru intreg si vindecat, ea va va raspunde cu propria ei vindecare

Darurile copiilor uimitor
Am urmarit inregistrarile cu Jackie Evancho, cea care, la numai 10 ani, canta opera ca un adult – unul dintre numerosii copii care au uimit recent lumea, cu talentul lor.Ei sunt o noua generatie de copii care re-definesc modul in care vedem copiii, precum si ceea ce ei (si noi) pot,  sa faca. Din aceasta perspectiva, ii putem vedea drept ceea ce sunt cu adevarat – suflete evoluate, care traiesc experienta vietii
Primul nostru gand, atunci cand ii vedem pe acesti copii, este „cum fac asta” – pentru ca noi credem ca acest gen de calitati se dezvolta ca urmare a unor ani indelungati de exercitiu. Cu toate acestea, multi dintre ei incep sa faca muzica sau sa picteze intr-o singura zi – de obicei, la o varsta foarte frageda – si ajung senzationali, inainte de a atinge varsta de 10 ani. Care este scopul lor? Ei se afla aici pentru a-i demonstra lumii legatura noastra cu darurile si cu spiritul nostru, pentru a afla care ne este adevaratul potential si ca adcesta ne este accesibil, ca il putem exprima fara niciun efort
Ei se afla aici si pentru a schimba felul in care vedem copiii si copilaria. Dar daca am putea vedea copiii ca fiind suflete si vietile lor ca pe niste calatorii de vindecare, incepute in momentul nasterii lor? Cum ar fi daca am fi constienti de infinitul lor potential si i-am creste, tinand cont de asta? Si, pornind de aici, cum ar fi daca am fi atat de constienti de faptul ca sunt suflete, incat am lucra cu ei cand trec prin diverse experiente de viata, astfel incat sa nu ajunga la maturitate, raniti si acriti. Cum ar fi daca si-ar face lucrarea de vindecare in timpul copilariei, astfel incat sa isi poata incepe viata de adulti, fara durere si suferinta?
Acesti copii talentati au pe cineva in viata lor, care le recunoaste talentele si ii sprijina. Multumita tehnologiei, ei isi pot impartasi darurile lumii intregi, amintindu-i acestei lumi obosite si frustrate ca exista speranta, atunci cand vrem sa lasam deoparte toate credintele legate de ceea ce poate si trebuie sa fie posibil, cand ne traim pasiunea si darurile si cand le permitem miracolelor sa se implineasca. Trebuie sa fim deschisi in fata lectiilor pe care aceste noi generatii de copii ni le dau, pentru ca ei ne vor schimba, in aceeasi masura in care vor schimba lumea intreaga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu