Cauta

joi, 2 iunie 2011

Stiati ca fructele si legumele de culoare neagra contin cel mai puternic antioxidant natural cunoscut?

Fructele şi legume de culoare neagra conţin....
un colorant polifenolic numit RESVERATROL,
cel mai puternic factor natural anti-oxidant cunoscut !!!
 Când am folosit în limbaj medical cuvântul ”anti-oxidant
 primul lucru la care trebuie să te gandesti  este ”anti-cancer
 (atât prevenţie, cât şi terapie naturală),
 anti-îmbătrânire şi antiinflamator; dar nu numai atât !
 Să nu cumva să uiti,  că a doua cauză de deces in  Europa
 este reprezentată de  cancer , dupa bolile cardio-vasculare;
 In România, începând cu 1997 principala cauză de deces,
 este reprezentată de cancer şi apoi de bolile cardio-vasculare!
 RESVERATROLUL ,


- Se găseşte în general în fructele si legumele 
 de culoare indigo-vişiniu spre negru): 
dude negre, cireşe negre, struguri negri ,sâmburii de struguri negri (dar şi albi),
mure ,  coacăze,  prunele închise la culoare, afinele ,merele VIOLET,
varza roşie ,ceapa roşie,  , lintea neagra , fasolea  neagra ,
- dar şi din varza de Bruxelles , fragi, alune,.  care nu au  culoarea neagra ,
dar conţin  Resveratrol într-o cantitate mai mică!
- Resveratrol există într-o cantitate de 100 mg / g  in pieliţa  de strugure negru ,
(mai mult decât dublul oricărei alte surse identificate).
-RESVERATROLUL  are un efect de distrugere tumorală directă,
acţionând împotriva oricărui tip  tumora, 
dar mai ales asupra celor hormono-dependente
 (sânuterovar, testicul, prostată, ficat, stomac) 
şi a melanomului malign (cea mai periculoasă  tumora a pielii ). 
-Blochează formarea de vase de sânge în jurul tumorii
dar şi metastazarea celulelor maligne.
 Acest lucru mai este realizat si de : genisteina şi daidzaina din SOIA,
 acidul alfa-linolenic (omega 3) din uleiul de in
 şi sulforafanul din crucifere (varză, broccoli, conopidă)
- Conferă o protecţie deosebită materialului genetic nuclear
 (ADN), ferindu-l de mutaţii.
Este SINGURUL anti-oxidant care acţionează direct
 pe gena Matusalemică (sau ”gena longevităţii”) ,
având capacitatea de a creşte durata şi calitatea vieţii.
- Are şi efect de potenţator  pentru toate mineralele şi vitaminele ,
 amplificând efectele acestora de zecide ori !!!
- Are un potenţial anti-oxidant de 50 de ori superior
 vitaminelor C şi E  la un loc.
- Este de 20 de ori mai puternic decât vitamina E
 în protecţia anti-oxidativă a LDL-colesterolului.
- Scade  nivelul sangvin al colesterolului total şi al trigliceridelor.
Este un vasodilatator arterial.
- Se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic.
- Încă din 1985 se ştie că are capacitatea de a inhiba
 agregarea plachetară indusă de trombină => efect anti-trombotic
- Are efecte anti-SIDA, antivirale (virusurile hepatitice, dar nu numai !),
antialergice (inhibând eliberarea Histaminei),
antibacteriene 
antiinflamatoare
- Creste ­ elasticitatea articulaţiilor, stimulând sinteza fibrelor de colagen
 atât la nivel articular, cât şi în piele
 (astfel având şi un rol cosmetic). Preîntâmpină ridarea
 şi îmbătrânirea pielii, menţinându-i elasticitatea şi tinereţea.
- Are efect protectiv faţă de boala Alzheimer prin blocarea proteinei NF-Kb,
 împiedicând astfel microglia să distrugă neuronii
- Există studii încurajatoare referitoare la
 potenţialul sau terapeutic  în ceea ce priveşte şi alte boli neuro-degenerative.
-Creste  ­ toleranţa la efort, performanţele fizice şi psihice
-Creste ­ durata de viaţă şi potenţialul reproductiv  (cu -30%)
  Se comportă  ca un hormon fito-estrogen, adică :
a) Reprezintă cel mai puternic fixator de Calciu în/din oase,
 prevenind şi combătând eficient osteoporoza.
b) Conferă protecţie vasculară majoră, 
c) Combate tulburările de climacteriu
d) Ajută la regularizarea ciclului menstrual 
şi combate orice  manifestări dismenoreice.
e) Chiar în exces, conferă protecţie împotriva cancerului de sân şi col uterin .
f) Protejează celulele nervoase împotriva efectelor devastatoare ale stresului.
 + măresc durata de viaţă a neuronilor , opunandu-se  apoptozei (morţii) lor !
g) Creşte eliminarea renală a acidului uric,
 prevenind  riscul de a dezvolta gută sau litiază urică.
h) (Fito-) estrogenii sunt substanţe inductoare enzimatice (hepatice)
cu rol în detoxifierea organismului,
dar nu numai: cresc  sinteza antioxidanţilor endogeni. 
Alte surse de fitoestrogeni spirulina, soia, frunzele de pătrunjel, salata ,
 seminţele de mărar, grape-fruit-ul roşu.
Desi  Resveratrolul se comportă  ca un hormon fito-estrogen, 
NU prezintă nici unul dintre efectele  ”adverse” ale estrogenului  natural
(adică cel produs de organism) :
a) Risc de cancer de sân, endometru (uter) şi de prostată,  ( NU şi cel fito-estrogen!) 
b) Creşterea sânilor la ambele sexe, indiferent de vârstă,  (NU şi cel fito-estrogen!) 
c) Edeme ale membrelor inferioare prin retenţia hidro-salină consecutivă
d) cresterea ­ coagulabilităţii sângelui cu risc trombo-embolic.
e) cresterea ­ riscului de a dezvolta forme de hipertensiune arterială
extrem de rezistente la tratament.
f) Scaderea  fertilităţii masculine şi a potenţei.
 O alta  mare minune a naturii create de Dumnezeu ,
(după părerea mea!), este : 
sucul de varză roşie( o bogăţie de anti-oxidanţi într-un singur produs).
Gustul  sucului de varza rosie poate  fi „dres”,de  cei care nu-l prea suportă,
adăugând peste el suc de morcov, iar,  datorită faptului că are  fibre celulozice dure, 
va fi strecurat prin tifon ”în 4” (cvadruplu)..  De Reţinut  câteva aspecte esenţiale despre varza roşie: 
- conţine resveratrol =( cel mai puternic factor natural anti-cancerigen cunoscut,
 potenţator de efect pentru toate celelalte minerale şi vitamine 
+ distrugător al vaselor care alimentează tumora
+ blochează metastazarea celulelor maligne); - conţine sulforafan = substanţă care distruge vasele care alimentează tumora; - conţine indol-3-carbinol = substanţă care distruge tumora direct; - conţine vitamina B 17 = produce distrugere tumorală directă.
- reprezintă o sursă majoră de vitamina C.
Având în vedere termolabilitatea vitaminei C şi faptul că  se oxidează repede la aer,
sucul de varză roşie va fi consumat imediat după ce a fost preparat.
- este cea mai bogată sursă cunoscută de luteină şi zeaxantină,
( 2 antioxidanţi fundamentali şi extrem de potenţi,
cu specificitate pentru macula lutea,la nivelul ochiului , ).
 Cercetările privind degenerarea maculei la vârste înaintateau dovedit
rolul protector important al luteinei
 (6 mg/zi de luteină administrată timp de 6 luni, scade incidenţa degenerării maculei cu 53%).
Efectul luteinei este amplificat de licopen, colorantul roşu din legume (tomate)
şi cea mai mare parte a fructelor.
Luteina previne degenerescenţa maculară la persoanele diabetice. Dacă ar fi numai aceste efecte, ar fi mai mult decât suficient pentru sucul de varză roşie,
dar nu sunt nici pe departe singurele efecte !
ATENȚIE !!! -  Persoanele care NU au cancer în acest moment pot consuma
TOATE alimentele menţionate mai sus de culoare neagra ,
pentru a beneficia de cât mai mult Resveratrol .
-  Însă persoanele care Au  în acest moment cancer,
nu trebuie sa consume  strugui  negri ,
(cresc nepermis de mult glicemia şi pot reduce drastic imunitatea acelor persoane)
şi nici un fel de alimente negre dar acre (coacăze) sau insuficient coapte
deoarece acestea induc aciditate în organism, factor stimulator al dezvoltării tumorale.
 Reţineţi aceste precauţii esenţiale!!!
Acestia din urmă pot consuma , ca remediu  natural,  sucul de varză roşie, 
dudele, cireşele,  afinele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu