Daca nu esti dispus sa tii o dieta, insa vrei sa slabesti cateva kilograme,
te poti folosi de alimentele care ard grasimile.
Asadar, in loc de a te lupta cu dorinta de a manca,
poti utiliza alimentele in avantajul tau.
Iata o lista cu alimentele care o data ajunse in organism ,
ies castigatoare in lupta cu grasimile.
Migdalele
Conform unui studiu publicat de International Journal of Obesity,
persoanele care erau la dieta si consumau
aproximativ 85 de grame de migdale zilnic,
si-au redus greutatea cu 20% pana la finalul dietei,
spre deosebire de cei care nu au consumat migdale
si care au pierdut doar 11% din greutate.
Migdalele sunt bogate in acid alfa-linoleic,
care are rolul de a accelera metabolismul lipidic.
In plus, migdalele au un continut ridicat de fibre si proteine,
ceea ce inseamna ca dau rapid senzatia de satietate,reducand apetitul.
Continutul ridicat in vitamina E, un antioxidant puternic,
face ca migdalele sa fie indicate in
tratamentul afectiunilor pielii si parului.
tratamentul afectiunilor pielii si parului.
Consumand trei migdale pe zi, vei beneficia de efectul revitalizant
pe care il au aceste fructe asupra podoabei capilare,
afectate de vopsirile repetate.
afectate de vopsirile repetate.
Migdalele duc la scaderea nivelului de colesterol din sange,
avand efect similar cu tratamentul medicamentos, dar fara efecte adverse.
Hipotensivii sunt, de asemenea, sfatuiti sa consume in medie cinci migdale zilnic,
pentru a normaliza valoarea tensiunii arteriale.
Fructele coapte, amestecate cu miere, sunt indicate in insomnii, anemii si astm bronsic.
Proprietati:
- foarte nutritive
- remineralizante
- antiseptice intestinale
- hipolipemiante
- revitalizante
- revitalizante
Indicatii - uz intern:
- sarcina si alaptare
- astenie fizica si psihica
- afectiuni nervoase
- constipatie
- diete
- afectiuni cardio-vasculare
- diete
- afectiuni cardio-vasculare
- pot fi consumate de diabetici
Indicatii - uz extern:
- arsuri solare, crapaturi
- piele uscata
Mod de folosire - uz intern:
- fructul: consumat cu moderatie (6-15 pe zi)
- lapte de migdale:
50 g migdale + 50 g miere + 1 litru apa
(se inmoaie migdalele timp de cateva minute in apa calduta.)
Mod de folosire - uz extern:
- ulei: arsuri, crapaturi, piele uscata
Fructe de padure:Afine
Afinele sunt bogate in substante nutritive, vitamine, in special vtamina C,
antioxidanti, fibre naturale si nutrienti fitochimici.
Ele sunt recomandate in tratarea problemele tractului urinar,
scaderea colesterolului,
prevenirea cariilor dentare.
In plus, s-a constat ca afinele au rolul unor agenti anticancerigeni.
Mai mult decat atat, cei care consuma afine in mod regulat, imbatranesc
mai lent,pot atinge si mentine greutatea ideala mai usor,
au o piele mai luminoasa ,mai tonica si mai putin ridata.
Murele
Murele sunt fructele de padure cu cel mai ridicat continut de vitamina E.
Acestea sunt bogate in bioflavonoide antioxidante, cu proprietati tonice,
antibacteriene, anticancerigene si de combatere a imbatranirii.
Conform unei cercetari realizate la Universitatea din Arizona,
cei care consuma cantitati adecvate de vitamina C din fructe proaspete,
cum ar fi citricele sau fructele de padure, elimina cu pana la 30% mai multa grasime,
fata de cei care nu au in organism suficienta vitamina C .
Vitamina C ajuta la arderea grasimilor,
cu atat mai mult,cu cat cantitatea consumata este mai mare.
Zmeura
Zmeura,este un antioxidant mai puternic decat capsunile, rosiile si kiwi.
Zmeura are o activitate antioxidanta de 50 de ori mai puternica decat capsunile,
de 3 ori mai mare decat kiwi
si de 10 ori mai mare decat rosiile.
In plus, are proprietati antimicrobiene si anticarcinogene
si este o sursa bogata de :
vitamina C, magneziu, cupru, calciu.
O cura cu zmeura este eficienta pentru:
scaderea nivelului colesterolului sanguin,
boli de inima,
tulburari de tranzit intestinal,
afectiuni oculare sau pulmonare,
diabet, obezitate.
Asta ca sa nu mai vorbim despre valoarea inestimabila a preventiei…
O portie de zmeura (125 g) are 60 de calorii, un gram de grasimi,
0 mg de colesterol, 0 mg de sodiu, 14 g de carbohidrati,
9 g de fibre, 6 g de zaharuri, un gram de proteine.
Contine, de asemenea, 50% din doza zilnica necesara de vitamina C,
4% din necesarul zilnic de vitamina A si fier
si 2% din necesarul zilnic de calciu.
Zmeura contine un antioxidant numit acid elagic,
care are un rol important in prevenirea distrugerii membranei celulare
si neutralizarea radicalilor liberi.
Antocianinele din zmeura ii dau acestui fruct proprietati antioxidante,
dar si antimicrobiene,
inclusiv abilitatea de a preveni dezvoltarea unor bacterii si ciuperci
(de exemplu, Candida albicans care provoaca des infectii vaginale
si este una din cauzele sindromului de colon iritabil).
Zmeura are capacitatea sa inhibe dezvoltarea celulelor canceroase,
in diverse parti ale corpului, inclusiv colon.
Profita si congeleaza cat mai multa zmeura.
Proprietatile sale se pastreaza foarte bine,si in astfel de conditii.
Zmeura contine oxalati, substante care se gasesc in mod natural
in organismul uman, in plante si in animale.
Cand cantitatea de oxalati devine prea mare,acestia se cristalizeaza,
provocand calculi renali.
Cei care au tendinta de a produce pietre la rinichi sau la fiere(din oxalati ) ,
trebuie sa evite zmeura.
Studii de laborator au dovedit ca oxalatii in exces ,
pot impiedica buna absorbtie a calciului in organism.
Minunea din frunzele de zmeur
Un remediu natural deosebit,este ceaiul din frunze de zmeur.
Iata ce efecte are:
Administrat pe cale interna:
reglator hormonal puternic, anti-acid, antiseptic intestinal, astringent, cicatrizant,
diuretic, dezinfectant, hemostatic.
Folosit extern, ceaiul din frunze de zmeur este antiseptic, astringent, cicatrizant.
Iata cate indicatii are ceaiul din frunze de zmeur:
dismenoree, sindrom premenstrual, uter fibromatos,
noduli mamari, tulburari specifice premenopauzei, pielonefrita,
cistita, prostatita, ulcer gastro-duodenal, gastrita, diaree, enterocolita,
raceala, bronsita,
Peste
Carnea de peste pastreaza inima sanatoasa, iar acizii grasi Omega 3,
imbunatatesc sensibilitatea insulinei care, stimuleaza musculatura
si accelereaza arderea grasimilor, mai ales in jurul abdomenului.
Rosii
Tomatele contin oligofructoza, o fibra care stimuleaza productia de colecistochinina ,
un hormon eliberat de intestinul subtire ca raspuns la prezenta grasimilor.
Acest hormon ajuta la cresterea senzatiei de satietate.
Rosiile contin si carnitina, care mareste capacitatea organismului de a arde grasimile.
Scortisoara
Potrivit cercetatorilor de la Departamentul pentru Agricultura al Statelor Unite,
un sfert de lingurita de scortisoara consumat in fiecare zi ,
ajuta la metabolizarea zaharului din organism,
de 20 de ori mai mult decat in mod natural.
Multi experti recomanda pentru slabit cura de ceai de scortisoara
sau combinatia miere cu scortisoara.
Folosita cu regularitate, scortisoara este un remediu pentru:
-reducerea nivelului de glucoza din sange si tratarea diabetului de tip 2,
-micsorarea nivelului de colesterol din sange,
-tratarea diareei,
-ameliorarea simptomelor de raceala ,
-reducerea durerii provocate de artrita,
-imbunatatirea memoriei si a functiilor cognitive,
-tratarea durerilor de dinti,
-ameliorarea durerilor de cap si a migrenelor.
Daca nu stiti cum sa folositi mai multa scortisoara in alimentatia de zi cu zi,
ceaiul ori cafeaua pot fi mult mai gustoase, daca
presarati un pic de scortisoara in bautura.
Iar eficienta scortisoarei in reducerea nivelului de colesterol,
nu ar trebui pusa sub semnul intrebarii, intrucat marturie stau studiile recente.
Smochinele
Sunt o sursa buna de magneziu,
necesar bunei functionari a sistemului nervos.
De asemenea, smochinele contin vitaminele A, B si C,
care intaresc imunitatea si previn virozele respiratorii.
Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative si emoliente.
Datorita continutului de fibre, smochinele stimuleaza digestia,
contribuie la eliminarea toxinelor si impiedica asimilarea grasimilor.
De aceea,smochinele sunt eficiente in curele de slabire.
Cu moderatie insa, in cazul celor uscate, care au multe calorii si mult zahar.
Diabeticii au voie sa manance smochine doar la indicatia medicului.
Asta pentru ca smochinele au un continut ridicat de glucoza si fructoza.
100 g de smochine crude:
magneziu 20 mg; calciu: 54 mg; fier: 0,6 mg; potasiu: 240 mg.
100 g de smochine uscate:
magneziu 54 mg; calciu:160 mg; fier: 2,5 mg; potasiu: 770 mg.
Stafidele
Stafidele au o concentratie mare de fier,
care ajuta la oxigenarea sangelui,
imbunatateste sanatatea mintala si previne caderea parului.
Stafidele sunt bogate in antioxidanti,
care neutralizeaza radicalii liberi, incetinind astfel procesul de imbatranire.
In acelasi timp, stafidele contin boron,
un ingredient vital pentru sanatatea oaselor,fiind eficient impotriva osteoporozei.
Nucile
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe,
impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima.
Opt nuci pe zi iti tin arterele flexibile,inima sanatoasa
si previn aparitia atacului vascular cerebral,conform
unui studiu realizat de cercetatorii americani,
de la Barcelona’s Hospital Clinico,
aparut in publicatia "American College of Cardiology".
Consuma nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi,
pentru a stimula arderea acestora.
Nucile,sunt mai utile sanaatii ,decat uleiul de masline.
Merele
Merele contin vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Insuficienta vitaminei C ,fragilizeaza capilarele, producand
sangerari gingivale,hemoragii nazale,
vanatai mari la traumatisme minore.
Consumul de mere,previne aparitia bolilor de inima,
datorita continutului bogat in flavonoizi, care au efect antioxidant.
Merele sunt perfecte: au un gust foarte bun, mai multe arome,
dau energie si pot fii folosite in cure de slabire.
Merele au putine calorii: un mar obisnuit,
are in jur de 70-100 de calorii.
Merele contin zahar, fiind un desert perfect,
insa furnizeaza doar un sfert din caloriile
pe care le contin dulciurile.
Merele previn aparitia mai multor forme de cancer:
de colon, prostata sau de san.
Merele contin fenoli, un tip de antioxidanti care contribuie la
prevenirea accidentelor cardiace si cerebrale.
Merele reduc colesterolul rau si cresc nivelul celui bun.
Previn aparitia cariilor dentare, provocate in special de bacterii.
Sucul de mere are proprietati antibacteriene.
Distruge 80% bacterii. Un mar pe zi te tine departe de dentist.
Merele contin substante numite fitonutrienti,
care previn boli neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson.
Un studiu al cercetatorilor englezi arata ca
oamenii care mananca 5 sau mai multe mere pe saptamana,
sufera de mai putine probleme respiratorii, inclusiv astm.
Un mar pe zi micsoreaza si sansele aparitiei cancerului de plamani.
Un singur mar furnizeaza atatea fibre, cat un castron de cereale,
adica o cincime din cantitatea de fibre recomandata zilnic.
Merele contin si o substanta care previne aparitia osteoporozei.
Indicatii - uz intern:
- diete hipocalorice
- astenie fizica si intelectuala
- surmenaj, sarcina
- anemie,
- demineralizare
- obezitate
- diaree si de asemenea constipatie
- herpes
- stari febrile
- diabet
Mod de folosire - uz intern:
- fruct crud depurativ -un mar in fiecare dimineata
laxativ -un mar in fiecare seara
- dat prin razatoare: contra diareei copiilor
- afectiuni intestinale:
3 mere curatate de coaja, taiate in felioare
+ 1 litru de apa (15 minute fierbere)
se bea in tulburari digestive.
Mod de folosire - uz extern:
- suc: ingrijirea pielii, da vigoare tesuturilor
- fructul: albeste dintii
Ananasul
Fructul care arde kilogramele în plus.
Dupã o masã copioasã mananca câteva feliute de ananas crud.
Ajuta la digestie.
În acelasi timp, ananasul stimuleazã arderea grãsimilor,
fiind alimentul ideal si pentru cei care vor sã scape de kilogramele în plus.
Ananasul este încadrat de nutritionisti în
categoria "alimentelor cu calorii negative",
alãturi de citrice, mere, telinã, varzã, broccoli.
Avantajul acestor fructe si legume este cã au un continut caloric scãzut si,
în acelasi timp, au capacitatea de a stimula arderea naturalã a grãsimilor.
Bromelaina – o enzimã prezentã în ananas –
este cea care îi conferã acestui fruct proprietatea
de a arde grãsimile si de a îmbunãtãti digestia.
Câteva feliute de ananas între mese te feresc de probleme digestive,
de balonãri, de indigestie.
Ananasul contine 83%-84% apã, astfel explicându-se
proprietãtile diuretice ale fructului.
Compotul de ananas are un adaos considerabil de zahãr,
ceea ce înseamnã automat un aport caloric mai mare.
100 g ananas crud contin 52 de calorii,
în vreme ce aceeasi cantitate de ananas din compot – 83 de calorii.
Acest fruct aromat se remarcã de asemenea prin
bogãtia de vitamine din grupul B, vitamina C,
betacaroten, potasiu, fier, zinc, mangan, calciu, iod.
Datoritã continutului de vitamine si minerale,
ananasul are proprietãti remineralizante.
Astfel, in cura de slãbire,ananasul face
sa nu te simti extenuat din cauza aportului alimentar redus.
Prin bogãtia de fibre alimentare,conferã senzatia de satietate rapid.
În acelasi timp, ananasul are efecte tonice asupra sistemului nervos,
datoritã vitaminelor din grupul B.
Prin continutul de potasiu, ananasul crud stimuleazã activitatea cardiacã.
Nutritionistii apreciazã ananasul
si datoritã continutului de betacaroten (provitamina A), ce .
actioneazã favorabil asupra acuitãtii vizuale.
Bananele
Datorita continutului impresionant de potasiu,
bananele sunt recomandate de doctori pacientilor cu lipsa de potasiu.
O banana mare (25 cm) contine 602 mg potasiu si numai 140 calorii,
2 g proteine, 4 g fibra si 36 g carbohidrati.
Nu este de mirare ca banana este considerata
un aliment important pentru sanatatea copiilor.
De asemenea banana este plina de vitamie si minerale:
vitamina A, B si B6, acid folic, vitamina C,
calciu, magneziu, si chiar fier si zinc.
Utilizarile bananelor ca remediu natural :
Anemie - bogate in fier, bananele stimuleaza
producerea de hemoglobine din sange,
ajutand astfel in cazurile de anemie.
Presiunea arteriala - fiind foarte bogate in potasiu,
dar cu un continut scazut de sare,
bananele sunt perfecte pentru cei ce au probleme cu presiunea arteriala.
Bananele reduc riscul de crestere a presiunii arteriale si de infarct miocardic..
Bananele cresc capacitatea de concentrare.
Cercetarile au aratat ca 200 de elevi dintr-o scoala din Marea Britanie,
care mancau cate o banana de 3 ori pe zi,
la mesele principale, au obtinut rezultate mai bune la examene;
motivul ar fi cantitatea mare de potasiu din banane .
Fiind bogate in fibre, bananele contribuie la
activitatea normala a intestinelor, combatand constipatia..
Conform unui studiu recent asupra celor ce sufera de depresie,
cei mai multi au afirmat ca se simt mai bine dupa ce mananca o banana;
acest lucru se intampla deoarece banana contine tryptophan,
un tip de proteina,pe care organismul il transforma in serotonina,
substanta despre care se stie ca duce la relaxare,
la imbunatatirea starii afective, etc.
Bananele sunt eficiente in combaterea simptomelor muscaturilor de tantari:
inainte sa fugi la prima farmacie dupa o crema impotriva muscaturilor de tantari,
incearca sa freci locul afectat cu partea interioara a coajei de banana;
Bananele ,calmeaza nervii - fiind bogate in vitamina B,
Stresul de la locul de munca duce la ingerarea unor cantitati mari de ciocolata
si alte produse pe baza de cofeina.
Pentru a evita senzatia de foame cauzata de stres,
e bine sa controlezi nivelul de zahar din sange prin consumarea unor alimente
care sa includa carbohidrati, cum sunt bananele.
Bananele ii ajuta si pe cei care doresc sa se lase de fumat,
prin nivelurile mari de vitamina C, A1, B6, B12 pe care le contin,
precum si datorita magneziului si potasiului;
Potasiul este o substanta minerala vitala,
care ajuta la normalizarea batailor inimii, trimite oxigen la creier
si mentine constanta cantitatea de apa din corp.
Cand esti supus stresului , metabolismul se accelereaza si nivelul de potasiu scade .
Pentru a-l normaliza, e suficient sa consumi 2 banane.
Infarct - conform revistei The New England Journal of Medicine,
cine mananca banane in mod regulat isi reduce riscul de infarct cu peste 40%.
Ulcer - bananele sunt folosite in regimurile pentru regularizarea tranzitului intestinal.
Bananele sunt .singurele fructe care pot fi mancate crude,
fara a face rau celor suferinzi de ulcer.
De asemenea, bananele neutralizeaza aciditatea crescuta
si reduc iritatiile, protejand peretii stomacului.
Capsunile
Mai bogate in vitamina C decat citricele,
capsunile reduc riscul aparitiei cancerului gastro-intestinal.
Tonifica si remineralizeaza organismul, incetinind procesul de imbatranire.
Contin antioxidanti (vitaminele C, E si betacaroten),
vitamine (B1, B2, B6, K, PP),
saruri minerale
oligoelemente (calciu, fier, fosfor, potasiu, iod, cupru, mangan),
acid folic (indispensabil pentru femeile insarcinate)
si fibre.
Sunt recomandate in anemii (fier si cupru),
insuficienta hepatica, litiaza si dischinezie biliara.
Previn bolile de inima, scad tensiunea arteriala, combat impotenta.
Sporesc imunitatea organismului, avand si un efect antibacterian.
Amelioreaza astenia nervoasa, insomniile.
Au efect hipoglicemiant, putand fi consumate si in diabet.
Benefice pentru ten, sunt utilizate in cosmetica.
Capsunile fac parte dintre fructele care permit organismului,
sa isi refaca rezervele de vitamina C,
avand un continut de 60 mg la 100 g.
Continutul caloric este scazut: 35 calorii la 100 g.
Continutul lor bogat in fier, calciu si magneziu ,
contribuie la echilibrul mineral al organismului.
Acidul salicilic este constituentul esential al aspirinei.
Il gasim de asemenea in capsuni, dar in cantitati mici.
Astfel, se poate spune despre capsuni,
ca au efect antiinflamator, antireumatic sau de protectie cardiaca.
Caisele
Caisele intaresc sistemul imunitar.
Calitatile terapeutice incontestabile si bogatia in vitamine si minerale
te vor convinge ca merita sa le incluzi pe lista fructelor preferate.
Dintre toate fructele, caisele contin
cea mai mare cantitate de vitamina A
(de fapt, provitamina A, pe care organismul o transforma în vitamina A).
O singura caisa furnizeaza 2 mg de provitamina A,
adica jumatate din necesarul zilnic al unui adult.
In plus, caisele ofera si cantitati importante de vitamine B si C,
precum si magneziu, fosfor, fier si calciu.
Gratie fosforului,caisele sunt eficiente ,
in cazul celor care sufera de pierderi de memorie.
Caisele stimuleaza vindecarea ranilor ..
protejeaza pielea de efectele negative ale razelor solare,
îmbunatatesc vederea (mai ales pe cea nocturna),
întaresc sistemul imunitar.
De retinut faptul ca femeile însarcinate,
cele care iau pilule anticonceptionale si fumatoarele,
au nevoie de un surplus zilnic de provitamina A si vitamina A,
deci trebuie sa consume cât mai multe caise.
Caisele regleaza tranzitul intestinal.
Gratie continutului ridicat de fibre:.
pectinele au virtuti de reglare a tranzitului,
fiind bine tolerate si de catre intestinele sensibile,
iar sorbitolul confera proprietati laxative.
Caisele au calitati fortifiante .
Ai nevoie de energie? Practici o activitate
care te solicita fizic sau mental?
Caisele sunt solutia potrivita.
De acum si pâna spre sfârsitul lunii august,
ai tot timpul sa-ti încarci bateriile.
Mineralele si vitaminele pe care le contin caisele,
contribuie la refacerea organismului,
ajuta la eliminarea toxinelor si “hranesc” muschii si creierul.
Caisele previn anemia .prin continutul bogat in fier.
Caisele combat insomnia .
Aceasta calitate se datoreaza calciului pe care îl contin caisele.
Asadar, ca sa-ti asiguri un somn odihnitor noaptea, manânca ziua cateva caise.
Caisele au calorii putine, energie multa!
Poti consuma cat de multe caise.
Nu trebuie sa-ti faci griji pentru silueta,
caci nu exista vreun risc sa te ingrasi chiar daca mananci o cantitate mai mare:
o caisa de marime medie furnizeaza mai putin de 30 de calorii.
Cu cat caisele sunt mai coapte, cu atat contin mai multe elemente nutritive.
Pentru congelare, spala-le bine, taie-le in jumatati si asaza-le pe un platou in frigider.
Abia dupa ce s-au “intarit”, baga-le intr-o punguta si pune-le la congelator.
Caisele sunt excelente si uscate,
deoarece contin de 4-5 ori mai multe minerale si oligo-elemente decat cele proaspete,
dar au mai multe calorii :
100 g de caise uscate furnizeaza 200 calorii.
In plus, au un usor efect laxativ, fiind de ajutor celor care sufera de constipatie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu